Most vegyük meg ezeket a borokat!

Két világhírű borverseny két magyar bora

Az idén tavasszal tartották a Vinalies Internationales Parisvalamint a Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyt.

A borversenyek magyar vonatkozású eredményei az oldal borverseny rovatában megtekinhetők. A két borverseny eredményének értékelése a borász szakma feladata. Kiváncsiak lennénk a véleményükre, hogy Brüsszelben miért szerepeltek katasztrófálisan a fehérboraink, de ezt a cíkket nem ezért írtuk.

Szeretnénk felhívni a vörösbort kedvelők és borgyűjtők figyelmét arra, hogy van a Liszt Pincészetnek két bora, amely mind a két borversenyen nagyon jól szerepelt. Ezeket a borokat a boltokban még 2000 Ft körüli áron megtudjuk vásárolni.

Vinalies Internationales Paris, aranyérem: Domaine Gróf Zychy Bikavér 2002, Chateau Kajmád Cuvée 2002.

Concours Mondial de Bruxelles aranyérem: Domaine Gróf Zychy Bikavér 2002.  Ezüstérem: Chateau Kajmád Cuvée 2002.

Mint látható, a 2002-es Szekszárdi Bikavér mind a két borversenyen aranyérmet kapott. A Szekszárdi Cuvée (Cabernet Sauvignon – Merlot – Kékfrankos) Párizsban arany-, Brüsszelben ezüstérmes lett. Tudomásunk szerint a borokat a VERITAS borkereskedés forgalmazza. Mind a kétfajta bort a borkereskedéstől az interneten is megrendelhetjük, házhoz is kiszállítják.

Tapasztalatunk szerint, amennyiben a borokhoz megérkezik a díjat jelölő makaron és a palackra felragasztják, jelentősen drágábban tudjuk csak megvenni. Ez az összeg palackonként elérheti az 1000-1500 Ft is. Ezek a makaron nélküli borok a tavaszi grillpartik ideális borai. Kiválló minőséget, aránylag olcsón vásárolhatunk. Édemes a borokból pár kartont a pincében eltárolni.

vigbor.hu

Vélemény, hozzászólás?