Hogyan vásároljon jó bort fogyasztásra

A borivók többségének az igazán jó borok beszerzése nem is olyan könnyű feladat. Ezeknek az egyszerű borszerető embereknek szeretnénk segíteni a boraik kiválasztásában.

A levegő hőmérsékletének emelkedése lassan lehetővé teszi a szabadtéri grill partik szervezését. A bulikhoz szükséges alapanyagokat ráérünk egy-két nappal korábban megvásárolni, de ez nem vonatkozik az elfogyasztandó borokra.
Egy borgyűjtő általában a partikon a legjobb borait kínálja. A gyűjteményét nem itatatja meg. Az összejövetelekre külön beszerezi a borokat. Ezt könnyen megtehetii, mivel ismeri a választékot.

Magyarországon nagyon sokan vannak akik nem engedhetik meg maguknak, hogy elmennek egy menő borboltba, 80 000 – 100 000 forintért bevásárolnak, megveszik a kapható legjobb borokat. A többség szeretne jó bort vásárolni, de lehetőleg kevés pénzért. Ez nem lehetetlen, de nem is egyszerű feladat.

Gondot jelent, hogy nem nagyon ismerik a borokat, így nem tudják kiválasztani a legjobbakat az adott fajtából és árkategóriából. A vigbor.hu oldal, Borverseny rovatát éppen ezeknek a borivó embereknek hoztuk létre. Az oldalon már megtekinthető és lejegyezhető azoknak a boroknak a listája melyek a borversenyeken jelentős eredményeket értek el. Áruk 500-600 forint és kb. 8 000 forint között változik palackonként.
Ezek a borok beszerezhetők, megvásárolhatók, de nem egy helyen. Jó időtöltés megkeresésük a borboltokban. Az interneten egy részüket megtalálják. (Szándékosan nem készítettünk ajánlott listákat, mivel nem célunk egyes pincészetek és borászok reklámozása.)

Amennyiben nem ismerik a borokat először csak egy-egy palackot vegyenek. A társaság kedvenceiből érdemes utólag bevásárolni és eltenni. Ne feledkezzenek meg a fehérbort kedvelőkről sem!

Az ételekhez keressék a borokat. Nem mindig a legdrágább borok a legjobbak. Tapasztalatunk szerint a véralkoholszint emelkedése csökkentheti a borok minőségének érzetét. Erre is gondoljanak.

vigbor.hu

Vélemény, hozzászólás?