Borászt iszunk és nem bort!

Az elmúlt 15 évben kemény munkával a hozzáértők elérték, hogy ma már döntően borászt iszunk és nem bort.

Jó dolog borászt inni.  A szaksajtó szerint egyenletes, kiváló minőségűek és majdnem olyanok mint a politikusaink. Hibátlanok. Nem csalódunk bennük. Jó borászt ihatunk Villányban, Szekszárdon, Hegyalján és még pár borvidéken.

A hozzáértő az jól szelektál, fogyasztóbarát. Csak jó szagú borászt ajánl fogyasztásra. Izzadságszaggal még néha felkerülhetnek az itallapra, de a lábszagos borászok azok tilalmi listán vannak. Ők nem borászok, nem ihatók. Akinek lábszaga van, az vegye úgy, hogy nincs is. A lábszagos borász nem szerepelhet az újságokban, bortesztekben, médiában. Egyáltalán minek van? Csak a problémát okozza.

Jó ötlet az illatuk alapján szelektálni a borászokat. Képzeljék el, ha netalán a testsúlyuk alapján történne a kiválasztás, vagy a hajszínük, de lehetne ez a lábméret is. Rengetek egyforma méretet találnának. Ez már komoly gondot okozna, elveszne a 15 év munkája.

A lábszagra osztályozás remekül bevált. Egyes borvidékeken alig van, illetve csak a kicsi borászokra jellemző. Itt a lábszag fertőzöttség csak kb. 30-50%-os. A nagyon lábszagos területeket karanténba tették és megbélyegezték őket, hogy lábszagos! Az elmúlt években sokat fejlődött a lábszagipar, így sok lábszagos terület már nem is lábszagos, de ezt ők hiába mondják. A bélyeg rajtuk van. Lábszagosak!

A lábszagos borászok egyik jellemzője, hogy valamiért nem szeretik egymás lábszagát, de mi történne, he ennyi lábszag egyesülne. Egy lábszagos országnak lenne egy lábszagos sajtója és valószínű, hogy a lábszagos borász is felkerülne az itallapra.

Ezt ne higgyék el. Felébredtünk és csak egy álom volt.

vigbor.hu

Vélemény, hozzászólás?