Barrique-olt borok megkülönböztetése

A borász szakma egy része és a hozzáértők lassan egy évtizede azon vitatkoznak, hogy érdemes-e a tokaji aszúkat az előállításuk alapján megkülönböztetni és ezt valamilyen formában a palackon feltüntetni.

Az ország másik végen, ez idő alatt megjelent a borospalackokon a barrique-olt borok megkülönböztetése.

Van borász, aki fontosnak tartja, hogy egy adott szőlőfajtából a barrique-lás folyamán előállítható szín, íz és aroma változatokra felhívja a borívók figyelmét.

Mi, mint hozzá nem értők, ebből egyértelműen arra következtetünk, hogy a Villánybor Kft-nek valamiért fontosak vagyunk. Kovács István borásznak ezek szerint fontos az a borívó réteg, aki inkább a könnyen égetett – “barrique light”, fontos az, aki a közepesen égetett -“barrique medium” és ugyanúgy fontos neki , aki a “barrique dark”- erősen égetett hordókban ászkolt borokat szereti.

Ezzel a cikkel nem Kovács Istvánnak szeretnénk reklámot csinálni, hanem az elvének.

Egyébként, jó érzés fontosnak lenni.

vigbor.hu

forrás: http://villanybor.hu

Vélemény, hozzászólás?