Igyuk meg a gazdasági válságot, fogyasszunk magyar bort!

Ha megfigyelted, mindig annak van a legnagyobb hangja, aki panaszkodik. Aki elégedett, az legfejebb csendben, együttérzően bólogat. Most eljött a szólás ideje! Több csatornán halljuk, hogy külföldi áruházak polcairól kerültek le magyar borok, mert a helyi hatóság „kifogásokat” gyártott vele szemben, vagy hogy ilyen, vagy olyan uniós előírásoknak nem feleltek meg a hazai borok „címkéi”… Csak a panaszokat halljuk! Mondd el, te mit tapasztaltál miközben villányi, vagy éppen egri borokat fogyasztottál. Elég a panaszokból! Dícsérjük bátran a magyar bort és termelőjét, mert nem lehet okunk panaszra, kiváló borokat tesznek az asztalunkra.

ELÉG A KIFOGÁSOKBÓL!

Szinte népbetegség nálunk, hogy mindenről lebeszéljük saját magunkat anélkül, hogy mernénk belevágni. A klasszikus nyuszikás vicc a medvével és a fűnyírójával. De miért vagyunk ilyenek? Most erre nincs időm, most arra nincs pénzem… Aki nem mer, az nem is nyerhet! Ne azt mondjuk, hogy ma miért nem vettem egy jó palack bort a vacsorához, hanem döntsük el, hogy milyen borral lepjük meg párunkat estére. Legyen minden nap ünnep, a magyar bor ünnepe!

TEREMTS MUNKAHELYEKET!

A minap, az egyik áruházban megüttötte a fülemet egy beszélgetés, mely szerint miért vegyünk drága magyar borokat, amikor itt vannak az olcsó tengerentúli kiváló vörösek és fehérek. Mi a drága? Az bizony drága, ha külföldön gyártott „olcsó” terméket vásárolunk és az ebből adódó forgalomcsökkenés miatt hazai vállalkozások kénytelenek bezárni, vagy több száz embert elbocsátani. Ez drága, nem csak nekünk, hanem az egész nemzetnek! Ne dőljünk be az árnak, vegyünk minőséget! Miért jobb egy nyugat-európai kikötőben az aktuális trendhez „kotyvasztott” tankhajós cuveé? A magyar borokat évszázados hagyományok alapján, a legmodernebb technológia eszközeivel állítják elő magyar borászok, eredetvédett borvidékeken, magyar munkahelyeken. Vásárlásunkkal a magyar gazdaság fogaskerekeit „olajozzuk” és nem távoli országok export profitját növeljük. Legyünk a borfogyasztásban „nacionalisták”, vegyünk és fogyasszunk minél több magyar bort

NEW DEAL A MAGYAR BORÉRT!

Az 1929-es gazdasági válságot követően Roosevelt amerikai  elnök bejelentette a New Deal programot, melynek lényege az volt, hogy a szabadkereskedelemmel szakítva, állami beavatkozást hirdetett a gazdasági életbe. Avatkozzunk be most mi, magyar borfogyasztók a gazdasági válságba! Tűzzük zászlónkra a magyar bor és borászat ügyét! Segítsük a magyar borászokat, hogy minden magyar háztartáshoz eljusson közös üzenetünk: Magyar borral lábaljunk ki a válságból! Azáltal, hogy következetesen hazai borokat fogyasztunk, segítjük a borászokat, munkahelyeket mentünk meg, erősítjük a gazdaságot, népszerűsítjük a méltán világhírű magyar bort, hozzájárulunk sikeréhez.

Mutassunk példát a világnak! Nem hagyjuk veszni értékeinket!

Küldd tovább felhívásunkat minél több ismerősödnek! Fogjunk össze! Nem kell az olcsó külföldi lőre, hiszen van nekünk 22 kiváló borvidékünk, karakteres magyar borokkal, melyeket külföldön is elismernek a szakember és borfogyasztók egyaránt. Legyen hát tekintélye a magyar bornak itthon is!

A továbbküldés, nem jár tárgyi nyereménnyel, ez a levél nemkötelez semmire és elsősorban: ez a levél nem adathalászat! Ez csupán egy felkérés összefogásra, felkérés mely nem kerül semmibe, mégis segít a magyar bor jövőjén!

Ne feledjük, akkor van igazán válság, ha belenyugszunk abba, hogy nem tehetünk ellene! Rázzuk fel a borfogyasztókat és tegyünk közösen a magyar borért!

 

Küldd tovább ezt a levelet minél több embernek!

Üdvözlettel:

Darin Sándor
az összefogás kezdeményezője

www.wineroads.eu

Ui.: Továbbmegyek, ne csak borban, hanem minden termékből vásároljunk hazait, mert ezzel minden iparágat segíthetünk a sikerben. A mi kezünkben van a döntés! Ne feledd, jusson eszedbe levelem akkor is, amikor a szupermarketek polcain lévő termékek között döntesz!

Megjegyzés: Az erdeti felhívás a képeket nem tartalmazta.

 

Vélemény, hozzászólás?