Tokaji Aszú borszakértő

Kép a gyűjteményemből, mely több mint 800 különböző palack Tokaji aszút tartalmaz 1880-tól napjainkig

Az 1990. előtt palackozott Tokaji aszú eredetiségét gyakorlatilag csak maga a palack, a rajta lévő címkék, a kapszula és az azon lévő lenyomat igazolhatja. Jelenleg nagyon kevés esettől eltekintve nincs olyan hivatalos hatóság, vagy hivatalos borszakértő, aki ezeknek a régi palackoknak az eredetiségét igazolni tudná.
Több mint 25 éve gyűjtöm és tanulmányozom ezeket az üvegeket és történetüket, így mostanra viszonylag jól ismerem őket.

A muzeális, a régi és az ősrégi Tokaji aszú borok minősítésében tudok segíteni gyűjtők és eladók számára. Tanácsot adok vásárlás előtt, véleményezem a megvásárolni vagy eladni kívánt palackokat.

A szakértői véleményezésem eredményeképpen megvételre javaslom, vagy megvételre nem javaslom az adott palackot, és ezt a véleményemet írásban is mellékelem a bor mellé. A palack eredetiségét nem tudom igazolni, mert erre nem vagyok jogosult.

Fontos előre megemlítenem, hogy a szakértői tevékenységem során nem fogok részeltekbe bocsátkozni, hogy miket tanulmányozok a palackon, mik az azzal kapcsolatos elvárásaim vagy problémáim, és mely részletek vezettek a döntésemhez.

A tokaji borok szakértői véleményezését díjazás fejében vállalom, bár van, amikor annyira érdekes az adott palack, hogy eltekintek a díjazástól. A díjazást egyedi ajánlat alapján állapítom meg attól függően, hogy hány darabról van szó, milyen évjáratú a palack, milyen állapotban van, és hol található az országban. Kérem keressen emailben ezeknek az részleteknek a megadásával az info@vigbor.hu email címen.