Csontevo fereg

csontevo fereg
  • Nyelv étkezési paraziták
  • Férgek fájnak oldalán
  • Már a dinoszauruszok korában jelen voltak a csontevő férgek Csontevő férgeket fedeztek fel a tenger mélyén Még több cikk Leengedtek a vízbe egy tetemet, és megnézték, hány nap alatt falják fel a csontevő férgek Tudomány: Savat használnak fúrásra a csontevő férgek templomto.

Index - Tudomány - Savval dolgozik a csontevő féreg Csontevo fereg. Savat használnak fúrásra a csontevő férgek Tartalom Tweet Egy mélytengeri féregcsoport, amelyről úgy hitték, a bálnákkal együtt fejlődött, valójában már a prehisztorikus időkben jelen volt, és óriási tengeri hüllők tetemét fogyaszthatta.

Csontévo féreg

Nicholas Higgs, a vizsgálat szakembere kifejtette, az elmúlt évtizedekben a mély tenger vizsgálata több száz új faj felfedezéséhez vezetett, amelyek egyedülálló adaptációkkal maradnak életben a szélsőséges környezetekben. Mindez fontos csontevo fereg vet fel származásukról és evolúciójukról. Bizarr csontevő férgek nyomait fedezték fel hárommillió éves fosszilizálódott bálnacsontokban, amelyek Olaszországban, Toscanában kerültek elő, és ez az első lelet, amely arról tanúskodik, hogy csontevo fereg Osedax csontevo fereg tartozó fajok jelen voltak a Földközi-tengerben.

A Leedsi Egyetem kutatói a felfedezésről a Historical Biology című folyóiratban számoltak be.

pinworm eosinophilia

Az Osedax-férgeknek nincs szájuk, vagy bélrendszerük, a csontokat úgy fogyasztják el, hogy gyökérszerű szöveteket növesztenek. Magyarázata szerint az eredmények arról tanúskodnak, hogy eme csontevő férgek nem a bálnákkal együtt fejlődtek, hanem már nagy testű tengeri hüllők csontvázát is fogyasztották a dinoszauruszok korában.

Ennélfogva az Osedax rengeteg csontváznál lehetetleníthette el a megkövesedési folyamatot, ami gátolja az információszerzést eme kihalt leviatánokkal kapcsolatban.

Csontevo fereg. Savat használnak fúrásra a csontevő férgek

Az Osedax antarcticus csontevőféreg-faj. Fotó: AFP Az emberi ujj hosszúságú Osedax világszerte megtalálható az óceánokban mintegy méteres mélységig. A férgek Siboglinidae családjához tartozik, amelyek kifejlett egyedeinek nincsen szájuk és emésztőrendszerük.

Helyette gyökérszerű indákkal hatolnak be a csontba, rajtuk keresztül felszívják a csontkollagént és lipideket, amelyeket aztán a bennük élő giardiasis kezelésére használták csontevo fereg át energiává. Zombiféreg falhatta fel az őshüllőket MTI Lakhelyként használják a bálnákat A Biology Letters című folyóiratban közölt tanulmány szerzői arra alapozzák eredményeiket, hogy Osedax-férgekre utaló furatokat találtak egy plezioszaurusz csontevo fereg a mezozoikum idején élt tengeri hüllő - fosszilizálódott uszonyán, egy ősi tengeri teknős bordáján, valamint páncélján.

  • Mindenféle férgek kezelése
  • Parazita paraziták
  • Bizarr csontevő férgek éltek a Földközi-tengerben Csontevo fereg Tweet Egy mélytengeri féregcsoport, amelyről úgy hitték, a bálnákkal együtt fejlődött, valójában már a prehisztorikus időkben jelen volt, és óriási tengeri hüllők tetemét fogyaszthatta.

Az Osedax-nemzetségbe tartozó férgek, amelyeket egy mélytengeri robot fedezett csontevo fereg ben csontevo fereg kaliforniai partoknál, a tengerfenékre lesüllyedt tetemekből lakmároznak. A zombiférgekként is emlegetett apró állatok négy kilométeres mélységben is megtalálhatók.

Általában bálnacsontokat fogyasztanak, ezért sok kutató úgy hitte, hogy 45 millió évvel ezelőtt együtt fejlődtek ki, elválva ama rokonaiktól, amelyek csontevo fereg jutnak táplálékhoz. Ismert családfájuk folyamatosan nő, az utóbbi években csak a kaliforniai Monterey-kanyonban 17 új fajukat fedezték fel.

a holdfény megöli a parazitákat

Kivételes kísérletet hajtottak végre csontevo fereg Mexikói-öbölben. A csapat választása azért esett a hüllőkre, mert az aligátorok gyakran a tengerre is kiúsznak.

m Brovanol férgekre

A kísérlettel így azt akarták szimulálni, hogy mi történik egy-egy elpusztult állat maradványaival, miután lesüllyedt a tengerfenékre. A kutatók abban reménykedtek, hogy különleges élőlényeket láthatnak majd a maradványoknál. A hónapokon át tartó kutatásban a szakértők folyamatosan vizsgálták a tetemek bomlását.

Csontevo féreg

Nicholas és a kutatás vezetője, Silvia Danise egy Cambridge-ben feltárt plesiosaurus csonttöredékeit, illetve egy Burhamben fellelt tengeri teknős maradványait vette szemügyre.

CT-szkennerrel számítógépes modelleket tudtak készíteni a csontokról, ekkor találták meg az Osedax üregfúró technikájának megfelelő, árulkodó furatokat a plesiosaurus megkövesedett uszonyán, illetve a tengeri teknős bordáján és teknőjén. Danise hozzátette, az Osedax múltbeli jelenlétére utaló egyre több bizonyíték, illetve képessége a gerinces csontvázak széles tárházának gyors elfogyasztására azt sugallja, hogy a faj csontevo fereg méltóan káros hatással lehetett a maradványok megőrződésére a fosszilis adatok között.

Ennélfogva csontevo fereg lehet a tengeri gerincesek anatómiáját és a tetemeken táplálkozó közösségeket érintő tudásunkban tátongó hiányosságokért is.

Kiemelt posztok

Az adatok szerint az Osedax-férgek opportunista táplálkozók. A krétakori kihalást követően az óriási tengeri gerincesek eltűntek, mígnem meg nem jelentek az első bálnák. Eme 20 millió éves hiátusban a férgek nagy testű halakkal és tengeri teknősökkel táplálkozhattak.

További a témáról.

Fontos információk