Paraziták Máltán

Egy jachtról robbanthatták fel a Máltán megölt újságírónőt | hu

Paraziták nyomtatása Férgek paraziták nyomtatása jöttek a keresztesekkel Amikor a máltai lovagrend megépítette 35 latrinából álló mellékhelyiségét a Jeruzsálemi Királyság területén található Akkóban, talán egyetlen városlakó sem akadt a paraziták Máltán öböl északi részén fekvő ókori településen, akiben felmerült, hogy kilencszáz évvel később kutatók az ott feltárt emberi ürülék maradványok felett fognak majd görnyedni, mikroszkópjaikkal az asztalukon.

gyorsan kezelje a parazitákat

Pedig pontosan ez történik a Cambridge-i Egyetemen, ahol az intézmény biológiai antropológusa, Piers Mitchell lebomlott emberi fekáliát tartalmazó rétegeket kezdett vizsgálni azért, hogy rekonstruálja, milyen utakat jártak be az élősködők és paraziták Máltán, a Nyugatról Keletre vándorló keresztesek jó ezer évvel ezelőtt.

Bár a paraziták legtöbbje az idők során elpusztult, paraziták nyomtatása emberi belekben paraziták nyomtatása jelenlétükre a több száz, vagy akár ezer éves tojásokból is lehet következtetni.

COVID-19 Parazita a maszkban / Ne használjátok az ilyen maszkokat

A tudományos kutatások ma már tényként kezelik, hogy az élősködők legalább ezer éve jelen vannak az emberi bélrendszerben, a "kapcsolat" pedig továbbra is erős: az Egészségügyi Világszervezet WHO becslése szerint a trópusi, szubtrópusi területeken élők közül millió embernek van úgynevezett horogférge.

A tudósok csak nemrégiben döbbentek rá, hogy a paraziták vándorlásának megismerésével az emberi migrációk útvonalát is képesek rekonstruálni.

paraziták ellenőrzése

Így például az amerikai kontinensre történő bevándorlási hullámok tisztán nyomon követhetők az embereket megfertőző horogférgek vizsgálatának segítségével. A keresztes hadjáratok vitathatatlanul a középkori Európa legnagyobb vándorlását hozták el az öreg kontinensre.

parazita évad 1 11

A Minden jog fenntartva © Múlt-kor történelmi portál.

Fontos információk