Trichomonas fejlesztése, Országos Epidemiológiai Központ honlapja

Galambok fertőző náthája. A Trichomoniasis.

Most úgy véli, egy HIV elleni lehetséges vakcina kifejlesztéséhez mára több lépéssel közelebb jutottunk — a tudomány ugyanis sokat tanulhatott a COVID elleni vakcina kifejlesztésekor szerzett tapasztalatokból.

Trichomonas fejlesztése

Hirdetés Dr. Anthony Fauci, az amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója ma a koronavírus-pandémia egyik legkiválóbb szakértője.

A COVID pandémia megjelenését megelőzően csaknem Trichomonas fejlesztése évtizeddel ő egy másik halálos és ugyanakkor kevésbé előtérben lévő járvánnyal kezdett foglalkozni. Akkoriban a járvány már mintegy ezer amerikai életet követelt.

Trichomonas fejlesztése

Élénken emlékszem, hogy a kórház klinikai központi laboratóriumában lévő irodámban ültem, amikor az első jelentést kaptam egy Los Angeles-i pácienseknél, öt férfinél mutatkozó különös betegségről. Nem kapták meg azt a figyelmet, ami az ilyen súlyú problémáknak kijár, és ez különösen igaz volt a HIV esetén. Fauci meglátta az első jelentéseket, és a as években érdeklődése a vírus felé fordult, hatalmas mértékben megjavult az AIDS helyzet.

Trichomonas fejlesztése

Olyannyira, hogy ben az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ CDC közleménye szerint azoknál a HIV-vel élő embereknél, akik legalább 6 hónapon át rendszeresen vírusellenes gyógyszereket szednek, szinte kimutathatatlan lesz a vírusterhelés, ami azt jelenti, hogy a fertőzést már nem is tudják másnak továbbadni.

Mindazoknak, akik a HIV-től meg akarják óvni magukat, már arra is van lehetőségük, hogy profilaktikusan, megelőző gyógyszert kapjanak a terápia elnevezése: pre-exposure prophylaxis PrEP. A HIV elleni vakcina kifejlesztése ma még a tudósok előtt álló kihívás, de dr.

Trichomonas fejlesztése

Anthony Fauci nagyon bizakodó. Reméli, hogy hamarosan rátalálnak a megoldásra. Bár a HIV másképpen támadja meg a szervezetet, mint a COVID, az utóbbi elleni védőoltások kifejlesztésének folyamata megtanította a Trichomonas fejlesztése, szakértőket, hogy újragondolják, átértelmezzék a vakcinafejlesztést.

Trichomonas fejlesztése

Fontos információk